Cookies Policy

Политика за колачиња

Нашата веб-страница hello-helpme.com користи колачиња (мали текстуални датотеки), кои овозможуваат подобро функционирање на страницата, но и подобро искуство за вас додека ја користите. Hello, Help Me како сопственик на hello-helpme.com, се труди да ја почитува вашата приватност и да ги заштити сите ваши лични податоци што се собираат при посетата на веб-страницата, и дејствува како контролор на личните податоци во согласност со Законот за заштита на личните податоци.

Внимателно прочитајте ја оваа Политика за колачиња, која ги опишува видовите колачиња што ги користиме на веб-страницата и целите за нивна обработка за да бидете информирани за сите детали околу користењето на колачињата и информациите што ги собираме за вас и од вас.

Доколку имате прашања, контактирајте со нас на webmaster@hello-helpme.com. За повеќе информации за заштита на правата на приватност во нашата компанија, прочитајте ја нашата Политика за приватност.

Дефиниција на колачиња

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки кои се испраќаат од веб-страниците што ги посетувате и се зачувуваат на вашиот уред.

Колачињата се користат многу често од сопствениците на веб-страниците со цел да се олесни функционирањето на веб-страницата или да се запомнат вашите активности и преференции за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб-страницата и за да се прикаже нејзината навигациска историја. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од веб-страниците што ги посетувате и да помогнат за ваша идентификација при повторна посета.

Колачињата поставени од сопственикот на веб-страницата или од давателот на услуги (во овој случај Hello, Help Me) се нарекуваат „колачиња на првата страна“.

Колачињата што се поставени од други страни, а не од сопственикот на веб-страницата, се нарекуваат „колачиња на трети страни“.

Постојани колачиња: овие колачиња остануваат на уредот на корисникот за временски период определен во самото колаче. Тие се активираат секој пат кога корисникот ќе ја посети веб-страницата што го има поставено тоа колаче.

Колачиња за сесија: овие колачиња им овозможуваат на операторите на веб-страниците да ги поврзат дејствијата на корисникот за време на сесијата во прелистувачот од каде што пристапува корисникот. Сесијата почнува кога корисникот го стартува прозорецот од прелистувачот и завршува кога корисникот ќе го затвори прозорецот од прелистувачот. Колачињата за сесија се создаваат привремено. Откако ќе го затворите прелистувачот, сите колачиња за сесија се бришат.

Кои колачиња ги користиме и зошто?

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страницата;
  • За да го ограничиме пристапот кон модулите на порталот, поврзано со улогата која ја има тековно најавениот корисник.
  • За да ги пренесуваме низ порталот податоците кои корисниците ги оставиле со цел да им се достават соодветно побараните услуги.
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не се согласувате) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница.

Кога ја посетувате нашата веб-страница, можеме да собереме податоци за јазичната верзија која сте ја избрале, потоа некои податоци од вашето пребарување, како на пример IP-адресата, потоа која содржина од веб-страницата сте ја посетиле, кога сте ја посетиле и од која веб-страница сте биле пренасочени. Потребно ни е низ системот во форма на колачиња да ги пренесуваме и податоците кои ги оставаат корисниците на формите за барање на услугите, како на пример име и презиме, корисничко име, улога (поради нивото на привилегии), контакт информации, адреса, побарана услуга, вакви профилни информации за давателот на услугата, како и за корисникот на услугата и слично.

Кога ја посетувате нашата веб-страница, користиме услуга на трета страна Google Analytics за да собереме стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но на начин без да може некој да биде идентификуван, ниту пак е овозможено Google да го открие идентитетот на оние што ја посетиле нашата веб-страница.

 

Каков вид колачиња користиме?

Користиме постојани колачиња (cookies), кои го помнат пребарувањето, односно сесијата кога корисникот ќе го исклучи пребарувачот со цел да се задржи состојбата на корисникот.

Како да ги избришете или блокирате колачињата

Повеќе прелистувачи овозможуваат одредена контрола на повеќето колачиња преку поставките на прелистувачот. Меѓутоа, ако ги користите поставките на прелистувачот за блокирање на сите колачиња (вклучително и функционалните колачиња), можеби нема да можете да пристапите до целата веб-страница или до одредени нејзини делови.

Промена на поставките за колачиња. Поставките на прелистувачот за промена на поставките за колачиња обично се наоѓаат во менито ‘Options’ или ‘Preferences’ на вашиот прелистувач. За да ги разберете овие поставки, може да ви бидат корисни следните линкови. Во спротивно, треба ја користите опцијата ‘Help’ во вашиот прелистувач за повеќе детали.

Политиката за колачиња е дел од политиката за приватност на контролорот Hello, Help Me. Препорачуваме редовно да се посетуваат политиките за да посетителите бидат редовно информирани околу евентуални измени.

Повеќе детали околу поставките на колачињата може да ги добиете преку линкот www.allaboutcookies.org

За какви било прашања слободно контактирајте нè на: webmaster@hello-helpme.com

american-epress diners maestro mastercard visa
Cookies Policy | Privacy Policy | Refund Policy | Delivery Policy

© 2024 - Hello, Help Me hello, help me | ALL RIGHTS RESERVED

Cookie consent

This website uses cookies to personalise content and to analyse our traffic.

Necessary - Necessary cookies needed to make a website usable by enabling basic functions. The website cannot function properly without these cookies. (always active)
Marketing - Marketing cookies are used to track visitors across websites.

You can learn about cookies and change your cookie consent settings on our cookies policy
Here is our privacy policy